Президентът на Украйна Володимир Зеленски е помилвал 16 от участващите днес

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е помилвал 16 от участващите днес
Коментари Харесай

Украинският президент помилвал 16 руснаци преди днешната размяна на затворници

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е помилвал 16 от участващите през днешния ден в размяната на пандизчии сред Москва и Киев, направена по формулата „ 35 на 35 “, съобщи РИА Новости като се базира на някогашния омбудсман на Украйна Нина Карпачева. Указът за помилването на 16 от освободените през днешния ден руснаци е бил публикуван преди няколко дни. Сред тях има и три дами.  

Излетелите по обед два самолета с участниците в размяната се приземиха сполучливо. Зеленски посрещна на пистата пуснатите на независимост от Русия украинци. Първи, от самолета на летището в Киев слязоха 24-те украински моряци, арестувани след конфликта в Керченския пролив предишния ноември.

Зеленски и Путин са провели телефонен диалог през днешния ден в границите на акцията. Договореностите с съветския президент бяха осъществяване, двамата с Путин направихме всичко, което можахме, съобщи украинският президент пред публицисти. По-късно на уеб страницата му се появи и цялостния лист с имената на всички освободени от Русия украинци през днешния ден.

Работата не стопира до тук, уповавам се доста скоро да проведем втори стадий за освобождение на украински жители, в това число такива, които са арестувани в затвори в Крим. „ Работим и мечтаем за това “, означи Зеленски.

Украинските медии обръщат внимание на любопитен подробност от днешната замяна. Заедно със пандизчиите, в Киев кацна и котката Маша, обезпечена преди няколко години за един от тях по филантропични съображения. За нейното завръщане със стопанина й са били осъществени специфични провинения.

Ангела Меркел първа от западноевропейските водачи приветства днешната замяна на пандизчии сред Украйна и Русия и я назова „ знак на вяра “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР